En bil lastad med idéer är på turné. Idag gjorde den ett stopp hos TaTK under lördagseftermiddagen som fick besök av två av upphovsmännen, Ola Mårtensson och Håkan Jonsson, till boken “Tennis för barn”. Ledarna i klubbens verksamhet fick med sig en mängd tips och idéer hur man skall tänka och lära ut tennis på bästa sätt – lysande! Under fyra timmar sprudlade Ola och Håkan – en härlig upplevelse som blir bra att ha med sig i klubbens verksamhet. Stort TACK Ola och Håkan…! Nedan följer ett axplock med bilder av vad som hans med. Även INFO från www.tennis.se ! 2017-09-09
—————————————————————————-
På www.tennis.se läser Du följande;
Tennis för barn-inspiration rullar ut till klubbarna
2016 gav Svenska Tennisförbundet och SISU Idrottsböcker ut materialet ”Tennis för barn” som består av en bok och en webbplats.
Två av upphovsmännen, Ola Mårtensson och Håkan Jonsson, besöker just nu tennisklubbar runt om i landet där de genomför en fyra timmars workshop med teori och praktik. Tränarna som arbetar med de yngsta barnen på röd, orange och grön nivå får tips och inspiration om hur de kan utforma rolig och utvecklande tennisträning.
– Vi lär dem att se och utnyttja innehållet som finns i boken och på webben. Många har kanske sett boken, snabbt bläddrat igenom den och lagt ifrån sig den. Vi hoppas att de utnyttjar tipsen för att hjälpa utvecklingen i sin klubb och för sig själv som tränare, säger Håkan Jonsson.
Startskottet gick i slutet av augusti på GLTK i Göteborg. Följande klubbar besöks under september och oktober: Järfälla TS, Upsala TK, Tabergsdalens TK, Helsingborgs TK, Brottkärrs TF, Mora TK, Enköpings TK, Lomma TF, Åkarp-Burlövs TK, Allmänna TK Lund.
Under besöken belyser Håkan och Ola också vikten av en genomtänkt planering av tennislektioner, med målet att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin träning. Att fokusera på bollkontakter är ett bra verktyg – ju fler, desto bättre. 400 bollkontakter är ett utmanande, men fullt realistiskt mål för ett pass på 60 minuter, säger Håkan Jonsson:
– En stor utmaning är att barnen ska bli aktivare på träningen. Att bara slå ett enstaka slag och ställa sig sist i kön gör inte den här sporten rolig. En jämförelse är att om du själv står och slår mot en vägg har du säkert 2000 tillslag – det är sådant som utvecklar. Det var det som gjorde att svensk tennis utvecklades för 30 år sedan, säger han.