INFO och riktlinjer för klubbens serielag

I Tabergsdalens Tennisklubb, TaTK, är seriespel en viktig del av verksamheten. Seriespelet tycker vi formar en bra lag/klubbkänsla där man vinner och förlorar tillsammans. Vi tycker det är ett stort värde i att försöka skapa en klubbtillhörighet redan i tidig ålder där man spelar och kämpar inte bara för sig själv utan också för sitt lag och TaTK. Därför är det också viktigt att tänka på hur man uppträder på och vid sidan av banan när man representerar klubben. TaTK:s värderingar om Fair Play ska följas.

Seriespelet är givande i alla åldrar. För de yngre i klubben är det en bra introduktion till matchspel och för de som spelar i våra seniorlag är det tuff och bra matchträning. Att ha många serielag i spel (både killar och tjejer), samt framgångsrika a-lag på dam och herrsidan anser vi vara ett bra kvitto på att verksamheten är i rätt spår gällande både bredd och elit.

Vad det gäller laguttagning och annat under seriespelet är det självklart viktigt för spelare och lagledare att veta vad som gäller. Klubben har ett antal policys angående serierna.

Svensk Tennis Syd Serie

1194_header

Länk till Seriestatus

För deltagande lag i Tennis Syds serier gäller följande:

Tennis Syds serier är på regional nivå.

• Spelare som representerar TaTK ska alltid uppträda med ”Fair-Play” mot sina medspelare och motspelare både på och vid sidan av banan. ”Fair Play” inkluderar nyckelord som respekt, rättvisa, ärlighet, rent spel och att visa stolthet mot klubbmärket.
  • För att en spelare ska tas ut i dessa lag ska tränarna anse att spelaren visar tillräckligt intresse för träning och tävling. Här har tränarna en kommunikation med lagledaren som ofta är en förälder.
  • Med förutsättning att ovanstående punkter uppfylls, så gäller i de här lagen att alla ska få möjlighet ”att spela i princip lika mycket”. I de äldre juniorlagen och seniorlagen kan lagledare och spelare komma överens om att t ex någon föredrar att spela mer dubbel eller singel.

Svenska Tennisserien

Länk till seriestatus

Följande kriterier gäller för klubbens A-lag på både dam- och herrsidan samt F 15 och P 15:

Svenska Tennisserierna är på nationell nivå. Klubbens A-lag på dam- och herrsidan ligger i elitserien/division 1. Vi har också P 15 och F 15 lag. För dessa fyra lag gäller följande:

• Spelare som representerar Tabergsdalens TK ska alltid uppträda med ”Fair-Play” mot sina medspelare och motspelare både på och vid sidan av banan. ”Fair Play” inkluderar nyckelord som respekt, rättvisa, ärlighet, rent spel och att visa stolthet mot klubbmärket.
  • För att en spelare ska tas ut i dessa lag ska lagledaren anse att spelaren visar tillräckligt intresse för träning och tävling.
  • Den laguppställning som lagledaren vid det aktuella matchtillfället anser vara den som ger laget störst chans att vinna ska tas ut. Detta gäller både singel och dubbel och så länge matchen har någon betydelse för seriens utgång. Detta med förutsättning att ovanstående två punkter uppfylls.

För Damer 2 gäller ovanstående punkter med skillnaden att ”bästa laget” inte alltid spelar. De som lagledaren/tränaren anser visar en bra inställning på träning/match och ett intresse av att spela serie är aktuella.

Övrigt som gäller alla serielag

• TaTK-overallen på vid uppvärmning (även andra kläder med TaTKs klubbtryck får gärna användas).
  • Att vara noggrann med min uppvärmning innan match. Följa våra program som är uppsatta i korridoren ovanför bana 3 och vid anslagstavlan vid bana 1. Ledorden: Varm-rörlig och snabb.
  • Självklart ha roligt…!